Zapaljen automobil direktora poslovnice UniCredit banke u Prijedoru

Vandali su u subotu uveče podmetnuli požar pod službeni automobil sitroen C5 Ranka Mijića, direktora Poslovnice UniCredit banke u Prijedoru.

Požar je policiji i vatrogasnoj brigadi prijavljen oko 23.30, u prijedorskom naselju Pećani.

Nakon uviđaja policija je utvrdila da je požar izbio ispod haube automobila.

U požaru je, kako je potvrđeno, izgorio motor, a pričinjena šteta procijenjena je na oko 5.000 KM.

Stanari u prijedorskom naselju Pećani prvi su primijetili požar, a zatim su obavijestili vatrogasce i policiju.

„Taman smo krenuli na spavanje i vidjeli smo vatru – nimalo prijatan prizor. Čula sam da je auto vlasništvo banke i da se sumnja da je požar podmetnut jer nije moglo da bukne tek tako. Znam da su rekli da je automobil skoro nov“, ispričala je stanarka koja je željela da ostane anonimna.

Osim sitroena, u požaru je oštećen i automobil opel astra, koji je bio parkiran pored Mijićevog sitroena.
„Automobil sitroen C5 je u vlasništvu UniCredit banke, a koristi ga direktor Mijić. Policija je pokrenula istragu jer postoji sumnja da je požar podmetnut“, naveo je izvor iz policije.

U prijedorskoj vatrogasnoj brigadi su takođe potvrdili da je požar izbio ispod haube automobila, ali se oni nisu mogli jasno izjasniti da li je požar bio podmetnut ili je u pitanju kvar.

Tanja Mrđa, dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, izjavila je da je dobila prijavu o požaru, te da postoji mogućnost da je on podmetnut.

„Obavijestili su me da je u požaru izgorio automobil, te da postoji sumnja da je požar podmetnut“, navela je Mrđa.

Dodala je kako je naredila da se preduzmu sve neophodne radnje kako bi se utvrdile tačne okolnosti požara, među kojima je i vještačenje uništenog motora. Do Mijića nismo uspjeli doći jer je njegov telefon pod zabranom.
Nezavisne novine

Comments are closed.