Zaplijenjena skoro dva kilograma droge

Policija je juče Okružnom tužilaštvu u Banjaluci predala četiri osobe, a u Područnu kancelariju tužilaštva u Prijedoru 17 osumnjičenih za trgovnu drogom kod kojih je u akciji „Bumerang“ u utorak zaplijenjeno 1,5 kilograma marihuane i manja količina spida i heroina.
Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti saopšteno je da je u akciji „Bumerang“ policija na području Banjaluke i Prijedora pretresla 30 lokacija. Zaplijenjeno je oko 1,5 kilograma marihuane, 345 grama spida, deset grama hašiša, 19,3 grama heroina, 3.169 tableta trodona i četiri tablete hepatanola. Zaplijenjene su i dvije automatske puške i više mobilnih telefona i SIM kartica. Policija je od osumnjičenih oduzela i „audi 80“ i motocikl „honda CBR900“ koji su ukradeni ranije u Prijedoru.
„Glas Srpske“ saznaje da su akcijom „Bumerang“ obuhvaćena 23 osumnjičena, od kojih su dvojica u bjekstvu.
Prema nezvaničnim informacijama, u Banjaluci su uhapšeni i tužilaštvu predati Peđa Stanković, Dušan Čekić, Igor Šolak i Ognjen Dragojević. „Glas Srpske“ saznaje da je Stanković predsjednik Mjesne zajednice Centar 2, a ostala trojica su konobari u banjalučkim kafićima.
Tokom akcije „Bumerang“ pretresen je kafe-bar „Siti“ u prijedorskoj ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca.
Izvor blizak istrazi navodi da su uhapšeni na području Prijedora odranije poznati policiji po činjenju krivičnih djela u vezi sa drogom, ali i po sudskim procesima koji su vođeni protiv nekih od uhapšenih.
Dado Srdić, koji je pominjan kao jedan od privođenih, juče je rekao „Glasu Srpske“ da sa tim nema veze i da nije trgovac drogom.
Do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“ trajalo je ispitivanje osumnjičenih u tužilaštvu poslije kojeg će se znati da li će biti predložen pritvor.
Glas Srpske

Comments are closed.