Zbog ubistva bivše djevojke Ernestine Jujić, Repac dobio deset i po godina zatvora

Darko Repac (28) iz Novog Grada osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na deset godina i šest mjeseci zatvora zbog ubistva bivše djevojke Ernestine Jujić (33) iz Prijedora i bijega iz policijske stanice.

Presudu je izreklo vijeće kojem je predsjedavala sudija Vesna Stanković-Ćosović. Repac je za ubistvo Jujićeve osuđen na deset godina, a za bjekstvo na jednu godinu, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od deset godina i šest mjeseci zatvora.

Prema navodima u presudi, Repac je Jujićevu ubio hicem iz pištolja u glavu 15. aprila ove godine oko 23 časa.
Prije toga nesrećna Jujićeva je sa njihovom jednomjesečnom bebom došla u stan Repčeve majke Vidovdanskoj ulici u Novom Gradu, gdje ga je zatekla sa Marijom D.

U presudi se navodi da su se tom prilikom njih troje posvađali, a Jujićeva i Marija D. su se i potukle, a potom napustile stan. Repac je zatim pozvao Jujićevu putem mobilnog telefona i nakon što se ona vratila u stan, odvukao je u sobu i pucao joj u glavu iz pištolja marke „makarov“.

Pogodio je ispod lijevog oka, a metak se zadržao u glavi.
Repac je tada Jujućevu iznio iz stana, ušao u kafić „Rojal“ i tražio pomoć.
Jedan od očevidaca je rekao da je Jujićeva bila sva u krvi i da je uspjela da kaže „Ubi me pištoljem“.

Repac je ipak uspio da je odveze u Hitnu pomoć, a potom se sa policijom vratio u stan. Jujićeva je preminula tokom prevoza iz bolnice u Novom Gradu prema banjalučkom Univerzitetskom kliničkom centru.

Nakon što je uhapšen 16. aprila, Repac je u Policijskoj stanici Novi Grad odgurnuo policajca L. Ž. i pobjegao.
Obrazlažući presudu, sudija Vesna Stanković-Ćosović je kazala da je tužilaštvo u cijelosti dokazalo navode optužnice, dok odbrana nije osporila da je Repac ispalio hitac u glavu Jujićeve.

– Sud nije mogao da prihvati navode odbrane da je ponašanje stradale uzrokovalo jako stanje razdraženosti, usljed kojeg nije mogao dobro da rasuđuje – rekla je sudija Vesna Stanković-Ćosović.

Ona je navela da je vijeće prilikom odmjeravanja kazne kao olakšavajuće okolnosti za optuženog uzelo u obzir njegovo kajanje, da je ubistvo počinio u stanju smanjene uračunljivosti i to da je pokušao da pomogne Jujićevoj poslije ubistva. Istakla je da je, od otežavajućih okolnosti za Repca, vijeće uzelo u obzir da je ranije osuđivan.

Pritvor
Poslije izricanja presude vijeće banjalučkog Okružnog suda produžilo je pritvor Darku Repcu.

Prema toj odluci, pritvor može trajati do upućivanja na izdržavanje kazne, a najduže devet mjeseci od dana izricanja prvostepene presude.
Glas Srpske

Comments are closed.