Ženu pretukao bejzbol palicom

Nepoznati maskirani muškarac juče ujutro oko četiri časa u prijedorskoj ulici Kralja Aleksandra napao je i pretukao bejzbol palicom Milicu Drinić, ženu poznatog biznismena Milenka Mikanovića, vlasnika splava „Lotos“ u Prijedoru, saznaje „Glas Srpske“.

Drinićeva je za „Glas Srpske“ potvrdila da ju je u 4.30 časova napao maskirani napadač drvenim predmetom, ali više detalja nije htjela da iznosi.

Dežurni tužilac Tužilaštva u Prijedoru Vukašin Kondić potvrdio je da je lopov ženu sačekao u blizini njenog stana.

– Lopov je ženu udario i pobjegao, a nije je ozbiljnije povrijedio. Istraga je pokrenuta kako bi se što prije pronašao napadač i otkrio motiv ovog napada – rekao je tužilac Kondić.

Do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“ policija nije otkrila i uhapsila napadača.

„Glas Srpske“ saznaje da je napadač Mikanovićevoj prišao u trenutku kada je izašla iz automobila koji je parkirala i počeo je tući bezbol palicom. Od većih povreda spasili su je radnici čistoće, koji su u tom trenutku naišli da bi očistili snijeg na trotoarima.

Prijedorčani pričaju da je napadač možda želio da otme novac od pazara koji je tokom proslave Pravoslavne nove godine zarađen na splavu „Lotos“. Prema saznanjima „Glasa Srpske“, motiv ovog događaja, osim koristoljublja, mogao bi biti raniji sukob koji je sa nekim ljudima imao Miličin muž.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da napadač od Milice nije tražio novac niti je pokušao da joj otme torbu ili opljačka vozilo.

Drinićeva je vlasnica građevinskog preduzeća „Okeanija“, čiji su radnici 3. oktobra 2007. blokirali kapije prijedorskog „Celpaka“, jer im tadanji stečajni upravnik Mirjana Golić nije dala da uđu u krug gdje imaju kancelarije.

Milica je tada rekla da je „Okeanija“ 2006. godine u krugu „Celpaka“ zakupila prostor, betonski plato, nadstrešnicu i poslovnu kancelariju, a vlasnici su i zemljišta u krugu koje su kupili na licitaciji u septembru 2006. godine. Tada je intervenisala i policija.

Miličin muž Milenko Mikanović nedavno je kupio Fabriku vode u prijedorskom „Celpaku“, ali nije ušao u posjed. Zbog toga je tužio ovo preduzeće i spor se vodi u Okružnom sudu Banja Luka. Mikanović je Fabriku vode platio 185.000 maraka, ali mu prvi stečajni upravnik u „Celpaku“ Radoje Rodić nije dopustio da uđe u posjed ove imovine.

Milenko Mikanović biznisom se počeo baviti odmah poslije rata 1995. godine, a bio je vlasnik diskoteke „Pacifik“.

U Prijedoru ga poznaju kao biznismena i „žestokog momka“, a u ovom gradu je poznat pod nadimkom Lazin. Njegov splav „Lotos“ postao je omiljeno izlazište Prijedorčana.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.