Zloupotrebom službenog položaja za sebe pribavili 63.700 KM

Policija

Policijski službenici CJB Prijedor danas su Okružnom Tužilaštvu u Banjaluci, područna kancelarija Prijedor podnijeli izvještaj o počinjenim krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava protiv odgovornih Z.R. i S.Č. i M.Š. zaposlenog u jednoj srednjoj školi u Prijedoru.

Osumnjičeni su vodeći program za obrazovanje odraslih, a u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi od polaznika programa naplaćivali školarinu za prekvalifikaciju diploma, te uplaćeni novac zadržavali za sebe neuplaćujući ga u blagajnu škole ili na račun javnih prihoda.

Istovremeno su polaznicima programa sačinjavali druge ugovore s manjim iznosom školarine i takve ugovore ulagali u školski dosije polaznika.

Na ovaj način prijavljeni su za sebe, kako navode u CJB Prijedor, pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 63.700 maraka istovremeno oštetivši srednju školu za iznos od 59.359 maraka. Nezvanično saznajemo da je riječ o Mašinskoj školi.

Autor: M.Z. – avaz.ba

Comments are closed.