Zoran Macura uhapšen sa 2,5 kilograma marihuane

Zoran Macura (45) iz Rakelića kod Prijedora uhapšen je juče nakon što je u njegovoj kući policija pronašla dva i po kilograma marihuane, saznaje „Glas Srpske“.
Ovo je potvrdio načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Stanice javne bezbjednosti Prijedor Draško Papak, navodeći inicijale osumnjičenog.
On je na konferenciji za novinare istakao da se procjenjuje da je vrijednost pronađene marihuane na crnom tržištu oko 3.000 konvertibilnih maraka.
– Dio droge bio je uredno upakovan u manje kese, pa se pretpostavlja da je bila pripremljena za prodaju – rekao je Papak.
Prema njegovim riječima, zaplijenjena droga će biti upućena na vještačenje u Kriminalistički centar u Banjaluci. Policija je Macurinu kuću u selu Rakelići pretresla na osnovu operativnih saznanja da se bavi prodajom droge.
Papak je istakao da je ova akcija izvedena poslije višednevnih priprema.
Prema njegovim riječima, osumnjičeni Macura je praćen sedam dana.
– Pretres porodične kuće osumnjičenog je urađen tek nakon što je policija dobila pouzdane informacije da posjeduje drogu – kazao je Papak.
Osumnjičeni Macura je juče poslije kriminalističke obrade pušten da se brani sa slobode.
U policiji su kazali da će protiv njega nadležnom tužilaštvu podnijeti izvještaj koji će ga teretiti za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa drogom.
Iz Stanice javne bezbjednosti Prijedor naveli su da je ova zapljena droge jedna od većih pronađenih količina u ovogodišnjim policijskim akcijama na ovom području.
Osumnjičeni Zoran Macura do sada se nije nalazio u policijskim dosijeima i nije poznat po činjenju krivičnih djela.

Oduzeta droga
Na području Republike Srpske u prvih devet mjeseci ove godine otkriveno je 179 slučajeva trgovine drogom. Zaplijenjeno je oko 95 kilograma marihuane, 250 grama heroina, kao i 15 grama kokaina. Najviše, 80 kilograma marihuane, zaplijenjeno je u akciji „Kanon“, koju je banjalučka policija izvela krajem septembra. Droga je pronađena na području Srpca, a tada je uhapšeno 11 osumnjičenih osoba.
Tekst – Glas Srpske
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.