Andrea Krnetić izložila slike, crteže i grafike

U prijedorskom Muzeju Kozare je otvorena izložba slika, grafika i crteža mlade Prijedorčanke Andree Krnetić koju će naši sugrađani moći pogledati do 25. februara. Profesor likovne kulture u prijedorskoj gimnaziji „Sveti Sava“ Miroslav Drljača je prilikom otvaranja izložbe rekao da Andrea jedan motiv obrađuje više puta i da na taj način publici nesebično nudi mogućnost izbora. „Pažljivo biran kolorit stvara svijet za izabrane, svijet u kojem ima različitosti, ali ne i sukobljavanja.

Fragmenti razbacani po površini postaju savršena sjelina jednog prostora koji nudi više mogućnosti“, dodao je Drljača izrazivši veliko zadovoljstvo činjenicom da je Andrea bila njegova učenica. Direktor Muzeja Kozare Milenko Radivojac je rekao da Prijedor treba da bude ponosan jer će uskoro svoju „slikarsku porodicu“ uvećati za još jednog člana čime samo potvrđuje činjenicu da je „grad slikara“. Andrea Krnetić je rođena 1987. godine u Zagrebu.

Apsolvent je na smjeru grafike na Akademiji umjetnosti u Banjaluci u klasi profesora Nenada Zeljića. Poslije dvije izložbe u Banjaluci, ovo joj je treća samostalna izložba, a učestvovala je na kolektivnim izložbama u Prijedoru, Kovinu, Smederevu, Pančevu i Zrenjaninu. Na otvaranju izložbe Andree Krnetić prisutnim ljubiteljima umjetnosti se predstavila i Teodora Majstorović, učenica Muzičke škole „Savo Balaban“ i višestruka dobitnica nagrada na muzičkim takmičenjima.

Comments are closed.