Banjalučka grupa „Aleksandrija“ održala koncert

aleksandrija

Koncertom banjalučke rok grupe “Aleksandrija” u Ljetnoj bašti, sinoć je zvanično otvoreno prijedorsko “Kulturno ljeto”, manifestacija koja, tokom tri mjeseca, nudi raznovrstan program građanima i posjetiocima grada na Sani.

Rok grupu “Aleksandrija” čine BOJAN JOKŠIĆ, bas gitara, DRAŽENKO KOPUZ, bubnjevi, DRAGAN MOCONJA, gitara, i TIBOR TIŠMA, vokal i gitara.

Tibor je i frontmen ovog benda, koji je osnovao 2006. godine u Australiji. Takođe je autor tekstova i muzike.

– Svim silama pokušavam da ne pripadam ni jednom stilu, zato što mislim da je to nešto što pravi ogradu oko autora i sprečava ga da proba neke druge stvari, da eksperimentiše sa zvucima, da se igra u studiju… tako da se borim svim svojim bićem da ne budem ograničen nekim određenim stilom i zvukom – kaže Tišma.

Grupa “Aleksandrija” je na koncertu u Ljetnoj bašti izvela pjesme sa dva albuma, “Aktivni radio materijal” i “Pro bono”, te sa najnovijeg maksi singla “2170” koji su objavili u saradnji s beogradskim izdavačem.

– Beograd je i dalje centar svega, ako nešto napraviš da je dovoljno veliko i zapaženo, moraš kad-tad ići u Beograd. Nadamo se da ćemo upravo to postići najnovijim EP “2170” koji smo potpisali za beogradsku kuću – ističe Tibor Tišma.

Prvi dan “Kulturnog ljeta” bio je u znaku mladih, a, po riječima načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti, Ljiljane Babić, do 31. avgusta građani će moći da uživaju u pozorišnim predstavama, koncertima, maskenbalu i drugim sadržajima.

– Ono što smo planirali u naredna tri mjeseca, mislim da će biti za sve uzraste. Svi sadržaji će biti prikazani na otvorenom, besplatno, i pozivam građane da iskoriste tu priliku – rekla je Ljiljana Babić.

Sutra će na Trgu majora Zorana Karlice u 17 časova početi maskenbal “Svijet dječije mašte”.

Iste večeri u 20 časova je koncert maturanata Srednje muzičke škole u Prijedorskom pozorištu.

U četvrtak u 20 časova, počinje Bijenale akvarela malog formata u Muzeju Kozare, a u petak će, u Pozorištu Prijedor, u 19 biti izvedene najbolje učeničke predstave.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.