Četvrta godina saradnje mladih kroz pozorišne radionice

Foto: Pozorište Prijedor – Igor Motl

Grupa od mladih iz italijanskog grada Trenta, te glumac i režiser Paolo Vićentini boraviće ove sedmice u Prijedoru s ciljem realizacije četvrte po redu pozorišne predstave zajedno sa mladima iz Prijedora.

Pozorišna radionica biće realizovana u prostoru Centra „Sunce“ od srijede do nedjelje, 14. do 18. avgusta, od 9.00 do 16.00 časova, a rad se nastavlja u Trentu od 27. avgusta do 1. septembra, najavljeno je danas iz prijedorske kancelarije Udruženja „Program Prijedor“.

– Planirano je prikazivanje predstave odnosno finalnog proizvoda ove radionice na više lokacija u Trentinu. Kao i svake godine, i ove godine je na jesen planirano i prikazivanje predstave pred prijedorskom publikom – navodi se u saopštenju.

Ovo je četvrta po redu pozorišna radionica za mlade iz Prijedora čiji je organizator Udruženje „Program Prijedor“ iz Trenta.

Tokom prethodne tri godine projekta realizovane su pozorišne predstave „Romeo i Јulija“, „Okean“ i „U moru ima krokodila“ i sve su realizovane i igrane i u Prijedoru i u Italiji.

Cilj radionice je kreativno izražavanje mladih kroz glumu kao instrumenat za upoznavanje i otkrivanje sebe samih, zbližavanje sa drugima, druženje, kao i izražavanje svojih osjećanja i potreba.

Izvor: SRNA – RTRS

Comments are closed.