Četvrta međunarodna smotra Arheološkog filma

U Lapidarijumu Muzeja Kozare večeras počinje 4. međunarodna smotra arheološkog filma u saradnji sa Narodnim Muzejem iz Beograda. Svake večeri tokom narednih pet dana sa početkom u 20.30 biće predstavljena po tri arheološka filma na zadovoljstvo naših sugrađana, rekao je direktor Muzeja Kozare MilenkoRadivojac.
– Sa 21. međunarodne smotre Arheološkog filma u Narodnom Muzeju u Beogradu odabrali smo petanaestak filmova koji mogu biti interesantni za naše okruženje a sve će se dešavati u lapidarijumu Muzeja gdje imamo sve uslove da napravimo jedan francuski štimung, rekao je Radivojac.
U pitanju su različite produkcije arheoloških filmova koji su radile Nemačka, Italija, Francuska, Španija a ima i nekoliko filmova rađenih u produkciji u Srbiji. Revija počinje filmovima “Lisip strasti” grčke produkcije i filmom “Putovanje kroz vreme” autora Mirka Antonija Maleševića iz Srbije, a kao promoter smotre arheološkog filma nastupiće muzički bend “Sekcija 14” Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Prijedora.
Glas Srpske

Comments are closed.