Djela iz kolonije Stojanović u Banjoj Luci

Dvadesetak radova nastalih na prošlogodišnjoj likovnoj koloniji „Sreten Stojanović“ uskoro će biti postavljeni u izložbenom prostoru Banskog dvora Kulturnog centra, gdje će moći da ih pogleda i banjolučka publika.

Da će radovi na postavljanju izložbe uskoro početi, potvrdio je akademski slikar Predrag Marjanović, koji je bio i učesnik i selektor prošlogodišnjeg, petog saziva ove umjetničke kolonije.

– Imajući u vidu da su njeni učesnici bila renomirana imena evropske likovne scene, koji su sudbinski i porijeklom vezani za Prijedor, kao što su Ljubomir Stahov, Branko Miljuš, Biljana Gavranović, Radovan Kragulj, Veso Sovilj, Zoran Banović i  Mladen Karan, bilo je očekivano da će i radovi biti kvalitetni –  kazao je Marjanović.

On je dodao da su suvišne riječi kojima bi se predstavili autori radova, jer su u pitanju umjetnici koji su zadužili ne samo Prijedor, već i daleko šire prostore.

Prema Marjanovićevim riječima, ova izložba biće prilika da Prijedor, koji slovi za grad slikara, još jednom skrene pažnju na ovaj svoj jedinstveni fenomen i bogatstvo, da je iznjedrio čitavu plejadu umjetnika evropskog, pa i svjetskog ranga.

Glas Srpske

Comments are closed.