„Djelidba“ Pozorišta Prijedor sjajno prihvaćena u Banjaluci-Trostruki bis na Velikoj sceni Narodnog pozorišta RS

Prepuno gledalište na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci u petak uveče je gromoglasnim aplauzom nagradilo sve aktere predstave „Djelidba“ u izvođenju ansambla Pozorišta Prijedor.

Šta su Banjalučani mislili o ovoj predstavi koju je prema tekstu Skendera Kulenovića režirao Marko Misirača govori i činjenica da su se glumci tri puta vraćali na bis.

Prema riječima Darka Cvijetića koji u „Djelidb“i igra lik Omera Mehurića zvanog „Pomoćna sila“, prijedorski glumci su uvijek iz Banjaluke ispraćeni aplauzima ali nikad ovakvim.

„Utisci nakon izvođenja Djelidbe u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci su odlični. Predstavu smo odigrali rutinski dobro a veliki aplauz i trostruki bis sve govore. Svi koji su nam prilazili na koktelu nakon predstave bili su oduševljeni našom izvedbom te pomalo i šokirani njenom direktnošću i iskrenošću“, rekao je Cvijetić dodavši da svakim novim igranjem „Djelidba“ postaje sve bolja i bolja.

Radnja komada smještena je u jedno malo bosansko selo odmah nakon Drugog svjetskog rata i govori o raspodjeli humanitarne pomoći između Srba, Hrvata i muslimana.

„Djelidba“ je ušla u domaću selekciju 29. susreta pozorišta Brčko distrikta koji će se ove godine održati od 15. do 23. novembra.

Glumačku ekipu „Djelidbe“ čine članovi ansambla Pozorišta Prijedor Radenko Bilbija, Darko Cvijetić, Rade Stupar, Dean Batoz, Siniša Vučićević, Želimir Rivić i Mirela Predojević, a gostujući glumci su Goran Jokić i Aleksandar Stojković iz Narodnog pozorišta Republike Srpske, te Slobodan Ćustić iz Beogradskog dramskog pozorišta.

Adaptaciju i režiju potpisuje Marko Misirača, dramaturg saradnik je Davor Korić, scenografija i dizajn Vladimir Vanja Vlačina, kostimograf Jelena Vidović, muzika Nebojša Aleksić, pomoćnik režisera Darko Cvijetić, asistent Stefan Andrej Bilbija, lektor Milorad Telebak, stručni saradnik Omer ef. Redžić, saradnik za scenski pokret Željko Šormaz i fotograf Igor Motl.

Comments are closed.