„Djelidba“ večeras u Narodnom pozorištu Republike Srpske

Predstavu „Djelidba“ po tekstu Skendera Kulenovića i u režiji Marka Misirače Pozorište Prijedor igraće večeras od 20 časova na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci.

Radnja komada smještena je u jedno malo bosansko selo odmah nakon Drugog svjetskog rata i govori o raspodjeli humanitarne pomoći između Srba, Hrvata i muslimana. „Djelidba“ je ušla u domaću selekciju 29. susreta pozorišta Brčko distrikta koji će se ove godine održati od 15. do 23. novembra.

Glumačku ekipu „Djelidbe“ čine članovi domaćeg ansambla Radenko Bilbija, Darko Cvijetić, Rade Stupar, Dean Batoz, Siniša Vučićević, Želimir Rivić i Mirela Predojević, a gostujući glumci su Goran Jokić i Aleksandar Stojković iz Narodnog pozorišta Republike Srpske, te Slobodan Ćustić iz Beogradskog dramskog pozorišta.

Adaprtaciju i režiju potpisuje Marko Misirača, dramaturg saradnik je Davor Korić, scenografija i dizajn Vladimir Vanja Vlačina, kostimograf Jelena Vidović, muzika Nebojša Aleksić, pomoćnik režisera Darko Cvijetić, asistent Stefan Andrej Bilbija, lektor Milorad Telebak, stručni saradnik Omer Redžić, saradnik za scenski pokret Željko Šormaz i fotograf Igor Motl.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš rekao je Srni da se ovim gostovanjem nastavlja odlična saradnja dvaju teatara.

„Zahvaljujući upravi na čelu sa Nenadom Novakovićem, ta saradnja je podignuta na jedan zavidan nivo i zahvaljući toj saradnji Pozorište Prijedor je dobilo dodatni kvalitet“, ocijenio je Baroš.

Pozorište Prijedor više puta igralo je pred banjalučkom publikom, između ostalih i predstave „Laki komad“, „Lari Tompson – tragedija jedne mladosti“, „Na čijoj strani“ i „Zločin i kaznu“.

„Prvo gostovanje Narodnog pozorišta Republike Srpske u Prijedoru u ovoj sezoni očekujemo u decembru“, potvrdio je Baroš.

Osim sa Narodnim pozorištem Republike Srpske, Pozorište Prijedor intenzivnu saradnju ima i sa Dječijim pozorištem Republike Srspke zahavljujući kojoj prijedorski mališani svakog mejseca u svom gradu mogu gledati predstave za djecu.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.