Djevojački pendžer-izložba skulpture

U novootvorenom studiju „Profoto M“ otvorena je izložba skulpture Nedeljka Radića pod nazivom „Djevojački pendžer“ koja je ujedno i 33. samostalna izložba ovog prijedorskog umjetnika. Ovaj put Nedeljko Radić, koji slovi kao svestran umjetnik, predstavio se skulpturom rađenom od drveta. Iako je izložen samo jedan eksponat izložba je pobudila interesovanje Prijedorčana.
-Skulptura „Djevojački pendžer“ na simboličan način oslikava vrijeme u kojem je prozorsko okno jedina veza čovjeka sa spoljnim svijetom, rekao je Radić.
On je dodao da je skulptura materijani prikaz jednog načina života, koji su opisali naši najistaknutiji književnici, poput Alekse Šantića, Ive Andrića i drugih.
Otvarajući ovu izložbu Branislav Kecman, kao poznavalac djela Nedeljka Radića, je istakao da je ona tematski i konceptualno zanimljiva jer je djelo autora koga prije svega karakteriše kreativnost.
-Radić je u ovdašnjim kulturnim krugovima poznat kao likovni kritičar, ali i svestrani umjetnik, koji se pored slikarstva bavi i skulpturom, rekao je Kecman.
Dodao je da je ovom izložbom Radić pokazao da ima izgrađen način posmatranja svijeta i u kojem se nerijetko vraća u prošlost. Ova izložba će biti otvorena narednih desetak dana.
Glas Srpske