Ekipa „Jutrogošte“ pobjednik kulturno-zabavnog karavana

Ekipa „Jutrogošte“ pobjednik je finalne kulturno-zabavne manifestacije „Selo veselo 2019“, koja je održana u Rakelićima kod Prijedora.

Ovaj karavan jedna je od najmasovnijih manifestacija u okviru „Prijedorskog ljeta kulture“, a posjetiocima se sinoć obratio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je podsjetio na značaj „Sela veselog“ u oživljavanju i unapređenju društvenog života u selima na području Prijedora.

„Selo veselo 2019“ u protekla dva mjeseca periodično je održavano u LJeskarama, Jelićki, Saničanima i Gornjem Jelovcu, a osim sela domaćina učestvovali su i Rakelići i Miska Glava, koji su osvojili drugo i treće mjesto, te ekipe LJubije, Jugovaca, Marićke, Krivaje, Gradine, Petrova, Gomjenice i Velikog i Malog Palančišta.

Takmičenja se održavaju u poljoprivrednom kvizu i u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama, kao što su nabacivanje obruča, bacanje kamena s ramena, trčanje u vrećama i navlačenje konopca, a takmičenja prati bogat kulturno-umjetnički program u kojem učestvuju brojna kulturno-umjetnička društva, izvorne grupe, narodni umjetnici, muzičari i vokalni solisti.

Pokrovitelj „Sela veselog“ je grad Prijedor, medijski pokrovitelj je Informativno-poslovni centar „Kozarski vjesnik“, a prijatelji manifestacije „Autotransport Prijedor“ i prijedorska Tvornica keksa „Mira“, članica „Kraš“ grupe.

Izvor: SRNA – Nezavisne novine

Comments are closed.