Ekipa „Ljeskare – Kalajevo“, prvi finalista Kulturno-zabavnog karavana „Selo veselo 2015“

seloveselo

Prva ovogodišnja Kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo“, u okviru „Kulturnog ljeta 2015“, održana je sinoć, kod Društvenog doma u Ljeskarama.

U višečasovnom programu, brojni posjetioci su pratili nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu, u čemu su se takmičile ekipe: Miske Glave, Volara – G. Jugovaca, Ljeskara-Kalajeva i Ljubije

Najuspješnija je bila ekipa domaćina, Ljeskara-Kalajeva, drugo mjesto zauzela je Miska Glava, treća je ekipa Volar – G. Jugovaci, dok je četvrta ekipa Ljubije.

Ekipa domaćina bila je najuspješnija u bacanju kamena s ramena, trčanju u vrećama i navlačenju konopca, dok je ekipa Miske Glave, najbolja u borbi na brvnu i nabacivanju obruča. Najviše znanja u poljoprivrednom kvizu „Znanje imanje“, pokazala je ekipa Volara i Gornjih Jugovaca.

Priznanja i pobjednički pehar ekipama uručio je Milenko Đaković, zamjenik gradonačelnika Prijedora. Đaković je podsjetio posjetioce na značaj tradicionalne manifestacije, koja se, s ciljem oživljavanja društvenog života u prijedorskim selima, od 2010. godine, održava u okviru „Kulturnog ljeta“ Grada Prijedora.

U kulturno-umjetničkom programu nastupio je folklorni ansambl i orkestar KUD „Kozara“ iz Prijedora, folklorna, dramska i recitatorska sekcija OŠ „Mladen Stojanović“ Ljubija – Područno odjeljenje Ljeskare, izvorna grupa, frulaš Brane Bilbija, vokalni solisti Predrag Miljatović i Nena, muzičari i narodni umjetnici.

Ekipa „Ljeskare – Kalajevo“ prvi je finalista Kulturno-zabavnog karavana „Selo veselo 2015“, koji u nedjelju 5. jula , stiže u Malo Palančište.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.