Esprit radio – 10 godina postojana

Esprit radioU četvrtak 8. maja u sportskoj dvorani Mladost u Prijedoru održan je koncert Vatromet zvijezda. Koncert je organizovan povodom 10 godina uspješnog rada Esprit radija. Prije tačno 10 godina 6. maja 1998. godine, Esprit radio je počeo sa emitovanjem signala na tadašnjoj frekvenciji 89.8MHz. Prva muzička numera koja je puštena u program bila Jennifer Rush The Power Of Love. Od početka emitovanja programa pa do danas Esprit radio je svojim signalom pokrivao sjevero-zapadni dio BiH i jedan dio republike Hrvatske. Jedna su od rijetkih radio stanica koji imaju dozvolu za rad u prijedorskoj i banjalučkoj regiji.

Prva dva mjeseca emitovali su eksperimentalni program, da bi nakon toga počeli uobličavati programsku šemu koja je, sa manjim izmjenama, zadržana do današnjeg dana.

Od tada pa do danas radili su i sarađivali sa brojnim novinarima, voditeljima, tehničarima i drugim ljudima dobre volje. Neki od njih pronašli su svoj put u razne dijelove naše zemlje i inostranstva, a neki su, na žalost, napustili ovaj svijet zauvijek.

Danas Esprit radio na 94.1MHz emituje 24 sata programa. Na koncertu povodom 10 godina Esprit radija učestvovale su mnoge poznate muzičke zvijezde: Donna Ares, Jovan Perišić, Halid Muslimović, Bojan Tomović, Jovana Pajić, Mišo Davidović, Danijel Ðurić, Momo & Dodir, Ogi Hrgar, Dijana i Dejan Ćulum, Saška Kobra uz pratnju Remix band-a. Posjetioci u prepunoj dvorani Mladost uživali su u tročasovnom muzičko-scenskom spektaklu, da bi druženje bilo nastavljeno do ranih jutarnjih sati u poznatom prijedorskom lokalu Life Club.

Esprit radiju srećan 10. rođendan sa željom da proslavi još mnogo rođendana i organizuje još mnogo ovako uspješnih koncerata.

Slike možete pogledati ako kliknete ovdje.

Comments are closed.