Film „Artiljero“ pred Prijedorčanima samo dan poslije beogradske premijere

Novi srbijanski film „Artiljero“, koji govori o ljubavi navijača prema fudbaleru Nemanji Vidiću i „Crvenoj zvezdi“, prijedorska publika moći će pogledati 1. novembra, dan nakon beogradske premijere, najavljeno je iz kina „Kozara“ Prijedor.

Scenario i režiju za film o momku čiji je san da vrati Nemanju Vidića iz „Mančester junajteda“ u Crvenu zvezdu potpisuje Srđan Anđelić, nekadašnji voditelj Radija B92, poznat po scenarijima za filmove „Do koske”, „Munje” i „Jedan na jedan”, kao i za serijal „Mile protiv tranzicije”.

Naziv ostvarenja za koji se autorski tim odlučio preuzet je iz slenga brazilskih fudbalskih navijača i odnosi se na nekog ko pogađa cilj.

Pored velikih glumačkih imena poput Nebojše Glogovca, Petra Božovića, Zorana Cvijanovića, Nikole Đurička i Borisa Milivojevića, te Predraga Bjelca, Gorana Radakovića, Danijele Vranješ, Aleksandre Janković, Marka Gvere i Vujadina Miloševića, u filmu se prvi put pojavljuju Ana Konjović, Jovan Kolarić i Iva Kosovac.

Film „Artiljero“ premijerno će biti prikazan 31. oktobra u beogradskom „Sava centru“, u prijedorskom kinu „Kozara“ igraće od 1. novembra, a u banjalučkom multipleksu „Palas“ od 8. novembra.
Tekst – SRNA
Foto – Telegraf.rs

Comments are closed.