„Galerija `96“: Festival crteža i muzike odgođen za maj

pavic-galerija-festival crteza i muzike 1Festival crteža i muzike u Prijedoru, koji je u proteklih šest godina organizovan polovinom januara, ove će godine biti održan polovinom maja, rekao je direktor „Galerije `96“ Tihomir Ilijašević.

On je kazao da su razlozi za promjenu termina manifestacije koja ulazi u sedmu godinu postojanja praktične i tehničke prirode.

„Vremenski uslovi su znatno povoljniji u proljeće, a sredinom maja su dani kada grad Prijedor slavi svoj praznik i kada će mnogo više gostiju moći da učestvuju u radu našeg otvorenog likovnog studija“, naveo je Ilijašević.

On je potvrdio da će i ovogodišnji festival okupiti desetak mladih stvaralaca, studenata završnih godina i postdiplomaca na akademijama umjetnosti iz Banjaluke i Trebinja i iz zemalja iz okruženja.

„Šest godina smo strpljivo i marljivo činili sve da Festival crteža i muzike bude iz godine u godinu bogatiji i kvalitetniji i samim tim interesantniji i našim sugrađanima i učesnicima, a ove godine ići ćemo još jedan korak dalje u organizaciji“, dodao je Ilijašević.

Prema propozicijama Festivala, tehnika se određuje unaprijed, a ove godine će to biti akvarel.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.