Godišnja skupština KUD Osman DŽafić

Proteklog vikenda je u prostorijama društvenog doma u Donjoj Puharskoj održana redovna Godišnja skupština Kulturno-umjetničkog društva „Osman DŽafić“. Izvještaj o radu u proteklom periodu je podnio Nihad Mehadžić, predsjednik KUD-a. O finansijski izvještaju za 2010. godinu te planu i programu rada za 2011. godinu je govorila Alma Semanić, sekretar KUD-a dok su o radu sekcija(folklorne, mlađe folklorne, muzičke i horske) govorile njihove vođe.

Svoje viđenje aktuelnog stanja KUD-a „Osman Džafić“ dao je i dugogodišnji istaknuti član i aktuelni potpredsjednik Atif Bosnić. Na osnovu podnesenih izvještaja, konstatovano je da je protekla 2010. godina bila uspješna a aktivnosti kojima je dat značaj su: organizovanje seminara za koreografe, snimanje promotivnog materijala te video i audio zapisa na „NTV 101 “ Sanski Most, organizacija kulturnog dijela programa za otvor vjerskog objekta u Donjoj Puharskoj, učestvovanje članova KUD-a u emisiji „TV Bingo šou“ Federalne televizije, te učešće na mnogim festivalima i manifestacijama u Prijedoru i BiH. KUD „Osman DŽafić“ u novu 2011. godinu finansijski ulazi sa 11.000 KM te je odmah na početku ove godine Upravni odbor donio odluku o nabavci nošnje u vrijednosti od 9.000 KM koja bi trebala biti završena do 5. februara.

Društvo je nedavno dobilo poziv za gostovanje u Danskoj u periodu od 22.-28. februara i trenutno se vrše opsežne i ozbiljne pripreme za odlazak. Predsjednik Nihad Mehadžić se u svom izlaganju zahvalio svima onima koji su na bilo koji način pomogli rad KUD-a „Osman DŽafić“, opštini Prijedor, sponzorima, donatorima, prijateljima, partnerskim organizacijama i pojedincima, a naročito se zahvalio Upravnom odboru i predsjedništvu Društva, vođama sekcija i svim članovima ovog uzornog kolektiva. Skupštini je prisustvovalo oko 70 članova koji su jednoglasno potvrdili odnosno produžili mandat aktuelnom Upravnom odboru na čelu sa Nihadom Mehadžićem na novi period od 4 godine.

Comments are closed.