Gradonačelnik Pavić uručio zahvalnice učesnicima Kulturnog ljeta „Prijedor 2012“

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić pozvao je danas sve učesnike ovogodišnjeg Prijedorskog kulturnog ljeta da i naredne godine obogate ovu manifestaciju koja tokom cijelog ljeta svojim sugrađanima ali i turistima nudi brojne različite sadržaje i omogućava svima da vide čime to Prijedor raspolaže.

„Bez vas ove manifestacije nema, ali bez vaše aktivnosti nema ni kulture u Prijedoru. Zato smo potrebni jedni drugima i zato naša saradnja znači bogat kulturni život našeg grada“, rekao je Pavić na svečanosti dodjele zahvalnica učesnicima Kulturnog ljeta „Prijedor 2012“.

On je istakao da katalog ovogodišnjeg Kulturnog ljeta, koji je uz zahvalnice danas podijeljen svim učesnicima, predstavlja jedan specifičan način izvještavanja o nekom događaju.

„Ovaj katalog može služiti svima nama da se podsjetimo šta smo to uradili, a drugima da se ugledaju na naš način rada. Ono što je važno jeste da su mnogi učesnici amaterske organizacije koje su dobrovoljnim radom napravile izuzetne sadržaje“, naveo je Pavić.

Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora Ljiljana Babić zahvalila je svim učesnicima koji su već godinama na usluzi i lokalnoj administraciji i građanima Prijedora.

„Smatram da javne ustanove, institucije, kulturno-umjetnička društva, nevladine i omladinske organizacije, koji su i u 2012. godini uzeli učešće u ovoj manifestaciji, zaista bogatim sadržajima i onim što su dali svome gradu opravdali postojanje“, naglasila je Babićeva.

Ona je dodala da, uprkos kriznim vremenima, lokalna administracija znatna sredstva ulaže u kulturu.

Prijedorsko kulturno ljeto održava se svake godine počev od 2009. godine, a ovogodišnje je imalo više od 40 različitih manifestacija na različtim lokacijama, a najviše na otvorenom.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.