Harmonikaši iz Prijedora sviraju iz svojih domova [video]

Orkestar iz Prijedora „Miloš Zec i Orkestar harmonika Sky Glory“ u periodu prije pandemije virusa korona imao je niz uspješnih nastupa na međunarodnim takmičenjima, koncertima, televizijskim i radijskim gostovanjima, međunarodnim kongresima i sličnim manifestacijama.

Na njihovom repertoaru do sada su bile kompozicije različitih žanrova, od kojih najviše djela klasične i pop-klasične muzike, ali ne i djela naše tradicionalne muzike. Naročitu pažnju privukli su izvođenjem hitova Majkla Džeksona.

Sada, kada je normalan rad orkestra onemogućen, izveli su za nas nešto potpuno drugačije, svirajući iz svojih domova.

„U želji da pošaljemo čistu vibraciju snage i ljepote naše tradicionalne muzike, prvi put spremili smo nešto drugačije od onog što smo do sada izvodili i na šta je naša publika navikla da sluša, poštujući trenutne okolnosti“, kaže prof. Miloš Zec, vođa orkestra.

Prof. Miloš Zec smatra da je veoma bitno da djeca i odrasli koji se bave muzikom harmonike poznaju osnove izvođenja tradicionalne muzike. „Ovo su naši prvi koraci na tom putu spoznaje vrijednosti naše kulturne baštine“, kazao je on.

Za ovu priliku i prof. Miloš Zec se pridružio, svirajući dio numere „Niški Sa – Sa“ sa svojim ansamblom „Miloš Zec i Orkestar harmonika Sky Glory“.

Uživajte!

Izvor: 6yka.com

Comments are closed.