Humanitarna izložba u “Koracima”

U izložbenom prostoru “Koraci” u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske u utorak je otvorena izložba radova štićenika Dječijeg doma “Rada Vranješević”, Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora i Centra “Zaštiti me”, te Zavoda za slijepe i slabovide “Budućnost” Derventa i Javne ustanove Centar “Sunce” iz Prijedora, prenose agencije.

Pomoćnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Irena Soldat Vujanović, koja je otvorila izložbu, istakla je da Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske već petu godinu organizuje ovu humanitarnu izložbu i da je ove godine povećan broj radova, kao i da su oni kreativniji i maštovitiji.

Izložba je prodajnog karaktera, a sav prihod od prodaje poslužiće ovim ustanovama za nabavku materijala za kreativne radionice u kojima će mališani učiti i stvarati nova djela.

– To je samo korak u čitavom sistemu, u društvu u kome pokušavamo drugima ukazati na to da svi moramo na ovaj način, kako to radi Ministarstvo prosvjete i kulture, dati doprinos da se ljudi i djeca ovog uzrasta, koji imaju različite i malo drugačije potrebe, kulturno izraze kreirajući nešto kako bi njihova mašta došla do izražaja – rekla je Soldat Vujanović.

Izložba radova štićenika iz ovih ustanova je 37. izložba u izložbenom prostoru “Koraci” u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ministarstvo je 2008. godine otvorilo svoja vrata talentovanim učenicima, te izložbeni prostor nazvalo “Koraci”, smatrajući da podrška nesumnjivo predstavlja prvi korak u afirmaciji umjetničkog, a i svakog drugog stvaralaštva.
Glas Srpske

Comments are closed.