I trogodišnjaci na „Banjalučkim horskim susretima 2015“

Dječiji hor "Vilenjak" Prijedor

Dječiji hor „Vilenjak“ Prijedor

Dječiji hor „Vilenjak“ iz Prijedora nastupio je sinoć na koncertu mladih u Banjaluci kojim je otvoren 12. Međunarodni horski festival „Banjalučki horski susreti 2015“.

Dječiji hor "Vilenjak" Prijedor

Dječiji hor „Vilenjak“ Prijedor

Hor je osnovan 2010. godine, okuplja 35 djece uzrasta od tri do sedam godina, po čemu je jedinstven u Republici Srpskoj, a vode ga profesori i pedagozi Muzičke škole „Savo Balaban“ Prijedor Branka Vuleta i Vesna Mršić-Turudija.

Mješoviti hor Srednje muzičke škole "Vlado Milošević" Banjaluka

Mješoviti hor Srednje muzičke škole „Vlado Milošević“ Banjaluka

Osim „Vilenjaka“, sinoć su u koncertnoj dvorani Banskog dvora nastupili mješoviti hor Srednje muzičke škole „Vlado Milošević“ Banjaluka, dječiji hor Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“ Banjaluka, te dječiji hor Osnovne muzičke škole „Vlado Milošević“ Banjaluka.

Koncertna dvorana Banskog dvora

Koncertna dvorana Banskog dvora

Na festivalu će nastupiti 11 horova i osam izvornih grupa iz Republike Srpske i Srbije sa više od 200 aktivnih učesnika. U okviru festivala biće održanao pet cjelovečernjih koncerata sa programima kolažnog i stilski raznorodnog programa prihvatljivog za publiku različitih afiniteta i ukusa.

Dječiji hor Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" Banjaluka

Dječiji hor Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“ Banjaluka

Organizator 12. Međunarodnog horskog festivala „Banjalučki horski susreti 2015“, koji se održava od 22. do 24. oktobra, jeste SPD „Jedinstvo“ Banjaluka, a pokrovitelji su Srpska pravoslavna crkva – Crkvena opština Banjaluka, grad Banjaluka i Banski dvor – Kulturni centar Banjaluka.

Ovdje možete čuti jednu od izvedenih devet kompozicija: Banski dvor – Kad smo bili bebe – Vilenjak – 22.10.2015.

Autor: SRNA

Comments are closed.