Izložba fotografija „Ispočetka“ u Galeriji 96

Talentovani mladi fotograf iz Prijedora Sever Zolak, koji je proteklih 5 mjeseci boravio u Njujorku na usavršavanju svog umijeća, otvoriće 9. oktobra od 21 čas prvu samostalnu izložbu fotografija “Ispočetka” u rodnom gradu, u prijedorskoj „Galeriji 96“. Prve večeri izložbe, koja će biti otvorena do 30 oktobra posjetioci će moći da vide i Zolakovu video instalaciju koja ce biti prikazana samo na dan otvaranja izložbe.

„Svjetlo je od neprocenjivog značaja u mom životu. Tražeći idealno svjetlo shvatio sam da kao takvo ne postoji u ovom materijalnom svijetu. Zahvaljujući porodici i prijateljima shvatio sam da su oni moja najjača svjetlost. Ovom izložbom želim da se zahvalim svim svojim svjetlosnim zracima na podršci i inspiraciji“, kaže Zolak.

Izložbu će činiti radovi mladog umjetnika nastali u proteklih nekoliko godina u Prijedoru, Banjaluci, Novom Sadu, Beogradu, Zagrebu i Njujorku. Izložba “Ispočetka” imaće akcenat na modnim fotografijama koje su malo ili ni malo zastupljene na našim prostorima, a preovladavaće radovi nastali u Njujorku.

Severovi radovi su već objavljeni u nekoliko prestižnih modnih časopisa.

Ovo je Zolakava druga izložba u BiH, prva je održana prošle godine u Ključu, za koju je dobio odlične kritike.

Sever je rođen 9. Septembera 1986. godine u Ključu, a još kao klinac počeo je da se ameterski bavi fotografijom. Proteklih nekoliko godina radio je editorijale za vodeće srpske modne agencije, a u Njujorku je usavršio znanje iz oblasti fotografije. Pored izložbe njegovih radova u Prijedoru, Sever planira da svoje radove predstavi i u Banjaluci, Sarajevu, Novom Sadu i Beogradu.

Sve o njegovom radu i ovoj izložbi možete pronaći i na www.severzolak.com

Comments are closed.