Književni susreti na Kozari

ljiljana babic-nacelnica odjeljenja za drustvene djelatnosti

Četrdeset treći književni susreti na Kozari, koje će pohoditi i pjesnik Nikola Vujčić, ovogodišnji dobitnik književne nagrade “Skender Kulenović“ za zbirku pjesama “Svedočenje”, počeće u petak, 11. septembra, na Paležu, pod simboličnim nazivom “Na licu mjesta”.

– Palež nije slučajno izabran za početak književne Kozare, jer je Skender Kulenović, 19. avgusta 1942. godine, upravo na Paležu, prvi put izgovorio stihove nenadmašne poeme “Stojanka majka Knežopoljka” – izjavila je načelnica prijedorskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljiljana Babić i naglasila da će brojne manifestacije Književnih susreta na Kozari trajati sve do kraja ovog mjeseca.

– Tim povodom ponudili smo brojne novine, a jedna od njih je da će se učenici osnovnih i srednjih škola, pobjednici literarnog konkursa Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije”, 26. septembra, po prvi put, predstaviti na centralnoj manifestaciji književne Kozare na Mrakovici – rekla je Ljiljana Babić i dodala da će književna okupljanja u Prijedoru i opštinama suorganizatorima biti u znaku sto godina od rođenja Branka Ćopića, omiljenog srpskog i jugoslovenskog pisca.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.