Koncert Darija Zombre

Povodom 8. marta Međunarodnog dana žena, u „Galeriji 96“ je održan koncert mladog prijedorskog umjetnika, pijaniste i kompozitora Darija Zombre. Ovim koncertom umjetnik je obilježio početak nove saradnje sa tenorom Markom Tomićem iz Valjeva, koji je, sa Majom Rađenović na violini, bio i gost koncerta. Repertoar su sačinjavale vlastite kompozicije Darija Zombre te djela Rahmanjinova, Edvarda Griga i starih majstora, kao i operske arije. „Nastup u svom gradu ima uvijek soecifičnu vrijednost i težinu jer nosi posebnu emociju, ali i obavezu i odgovornost pred publikom, pa je trema veća“, rekao je Zombra. Ovaj mladi Prijedorčanin je prostor Galerije ispunio publikom, baš kao što je ispunio prostor glavne ulice ispred Galerije kada je proteklog ljeta održao koncert na otvorenom.
„Ovo je jedan zanimljiv koncert i sa gotovo istim smo imali veliki uspeh u Valjevu, a uspeh nije izostao ni ovde u Prijedoru“, rekao je tenor Marko Tomić i dodao da, između ostalog, najviše voli napolitanske pjesme, koje sva publika voli da čuje, poput „O sole mio“ i „Santa Lučija“. Zombra je nedavno održao koncert sa kolegom Markom Tomićem u Valjevu te nekoliko koncerata u Bijeljini. Dario Zombra pohađa treću godinu klavira i uporedo kompozicije na Akademiji umjetnosti Slobomir P. univerziteta u Bijeljini. Do sada je održao brojne koncerte kao pijanista i kao kompozitor u mnogim gradovima. Nastupio je na takmičenjima u Beogradu i Nišu, gdje je osvajao prve nagrade.
Publika koja je bila prisutna na koncertu mogla je istinski da uživa u izvođenju kompozicije Rahmanjinova „El diablo“ te je aplauzima podržala mladog umjetnika. Darijeva želja da se njegov nastup svidi prijedorskoj publici je ostvarena pa je nakon koncerta pobrao brojne čestitke.

Comments are closed.