Konkurs za najbolji mural u Prijedoru

Udruženje likovnih umjetnika Prijedora danas je objavilo konkurs za dodjelu godišnje međunarodne nagrade „Paola de Maninkor“ za najbolji mural u Prijedoru ove godine.

Grad Prijedor više od dvije decenije sarađuje sa italijanskim gradom Trento iz pokrajine Trentino, a saradnja se nastavlja i u projektu „Prijedor – grad murala“ kojeg od 2013. godine realizuje Udruženje likovnih umjetnika Prijedora.

Nagrada nosi ime trentinske umjetnice koja je 1998. godine zajedno sa djecom iz tadašnjih izbjegličkih centara oslikala prvi mural u Prijedoru, na Elektrotehničkoj školi, a sastoji se od plakete i nagradnog fonda od 3.000 KM.

Pobjednik konkursa dobija priliku da svoj prijedlog oslika na javnoj površini u centralnoj gradskoj zoni u Prijedoru, a realizacija pobjedničkog murala planirana je između 15. avgusta i 30. septembra.

Fasada predviđena za ovogodišnju realizaciju murala najmanja je do sada i površine je oko 43 kvadratna metra. Nalazi se na stambenoj zgradi u Ulici Nikole Pašića koja je okrenuta ka prostoru između Muzeja Kozare i zgrade Policijske uprave Prijedor.

Udruženje likovnih umjetnika Prijedora i Udruženje Projekt Prijedor obezbjeđuju troškove prevoza, smještaja i radnog materijala pobjedniku konkursa.

Konkurs je otvoren do 21. jula, a detalji konkursa i obrasci dostupni su na stranici www.ulupd.com

Izvor: SRNA – mondo.ba

Comments are closed.