Konkurs za srednjoškolce poete

Konkurs za srednjoškolce poeteNarodna biblioteka „Ćirilo i Metodije“ Prijedor raspisala je konkurs za srednjoškolce za izbor najljepših pjesama u okviru Književnih susreta na Kozari 2015.

– Konkurs koji nosi naziv po latinskoj izreci `Verba volant, scripta manent` /Riječi lete, napisano ostaje/ ima za cilj popularizaciju književnosti i podsticanje poetskog stvaralaštva kod učenika srednjih škola, saopšteno je iz biblioteke.

Svi učenici srednjih škola iz Prijedora mogu učestvovati u konkursu, a teme o kojima mogu pisati pjesme su „Ovo je moj grad“ i „Kako li daljina svemu dadne ljepotu“.

Za tri najbolja rada predviđene nagrade su knjige, a nagrade će dobiti i profesori koji animiraju najviše učenika za učešće u konkursu.

Imena nagrađenih biće pročitana na svečanom otvaranju ovogodišnjih Književnih susreta na Kozari, a prvoplasirani u obje konkurencije govoriće svoje stihove na poetskom času na Mrakovici, centralnom događaju Susreta.

Konkurs je otvoren do 1. jula, a pokrovitelj je gradska uprava Prijedor. Književni susreti na Kozari održavaju se u drugoj polovini septembra.

Autor: SRNA – RTRS

Comments are closed.