Kulturno ljeto Prijedor 2012-Otvorena izložba Udruženja likovnih umjetnika Prijedora

U Muzeju Kozare u petak uveče je otvorena Druga izložba Udruženja likovnih umjetnika Prijedora, kao još jedna u nizu manifestacija ovogodišnjeg Kulturnog ljeta Prijedor 2012. Predsjednik Udruženja Dragan Topić je istakao da je ovo druga godina u kojoj udruženje aktivno radi i sada imaju više od 40 članova.

„Za razliku od prošlogodišnje, kada je bila promotivnog karaktera, ova izložba je selektivna i istoričar umjetnosti Vidosava Grandić je odabrala 23 autora i 43 rada“, rekao je Topić.

On je pojasnio da su izložene skulpture, grafike i slike rađene različitim tehnikama.

Izložbu je otvorila načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljiljana Babić koja je izrazila zadovoljstvo što je, uz pomoć lokalnih vlasti, obnovljeno Udruženje likovnih umjetnika nastavilo sa aktivnim radom.

„Posebno raduje što među članstvom ima umjetnika i starije i mlađe generacije. Svi mi vjerujemo da oni idu naprijed punim kapacitetom sa željom da postanu značajan segment u kulturnim zbivanjima našeg grada i kojim će se i u budućnosti održavati epitet Prijedora kao grada slikara“, rekla je Babićeva.

Izložba, kojoj su prisustvovali i učesnici Likovne kolonije „Sreten Stojanović“ na Kozari koja je u toku, biće otvorena do 10. septembra.
SRNA

Comments are closed.