Kulturno ljeto Prijedor 2012-Otvoreni likovni studio-Aukcija slika

U Lapidarujumu Muzeja Kozare u srijedu 22. avgusta biće održana aukcija slika kao drugi dio Otvorenog likovnog studija koji je održan 29. juna u istom prostoru i u Ljetnoj bašti.

Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljiljana Babić potvrdila je da je u prvom dijelu ovog likovnog studija učestvovalo četrdesetak slikara i polaznika dvije škole slikanja akademskih slikara

„Još tada smo najavili da ćemo i ove godine, nakon što slike budu završene organizovati aukcija slika. Da posjetim da je prošle godine sve slike otkupila delegacija iz NR Kine i da je polovina tih sredstava bila namijenjena u humanitarne svrhe, a polovina kao pomoć u radu Udruženja likovnih umjetnika Prijedor“, kazala je Babićeva.

Ona je dodala da će ove godine na aukcijsku prodaju biti ponuđena dvadeset i jedna slika akademskih slikara, a jednim dijelom i polaznika škola slikanja.

„I ove godine će polovina prikupljenih sredstava biti namijenjena Udruženju likovnih umjetnika, a druga polovina u humanitarne svrhe i to za opremanje senzorne sobe u novom školskom objektu Specijalne škole `Đorđe Natošević` čija se gradnja privodi kraju“, kazala je Babićeva.

Ona je istakla da će pozivnice sa katalogom slika koje su ponuđene na aukcijsku prodaju biti upućene na adrese privrednika te ustanova i institucija koje će na ovaj način dobiti lijep ukras u svojim radnim prostorima koji će ih podsjećati na učešće u jednoj zanimljivoj, a povrh svega humanoj akciji.

Početak aukcije zakazan je za 19 časova, a svi zainteresovani za učešće, slike će moći da pogledaju već od 18 časova u Lapidarijumu Muzeja Kozare. I ova akcija dio je niza manifestacija koje ove godine čine program Kulturnog ljeta Prijedor 2012.
Opština Prijedor

Comments are closed.