Kulturno ljeto Prijedor 2012-Veče folklora

U okviru manifestacije „Prijedorsko kulturno ljeto 2012“ u subotu je održano Veče folklora pod nazivom SKUD „Dr Mladen Stojanović“ i prijatelji. Pored domaćina, Srpskog kulturno-umjetničkog društva „Dr Mladen Stojanović“ u programu su učestvovali KUD „Šamac“ iz Šamca i gosti iz banatskog mjesta Žitište, KUD „2. oktobar“ i Zavičajno udruženje „Podgrmeč“.
Načelnik Odjeljenja drutšvenih djelatnosti LJiljana Babić je pоzdravljajući goste i publiku istakla da ovo umjetničko veče ima jasnu poruku da je mladost naša budućnost, a da je njegovanje tradicije i kulture naroda koji žive na ovim prostorima nešto što je u funkciji očuvanja nacionalnog identiteta srpskog naroda. Umjetnički rukovodilac društva iz Šamca Stana Nagradić je istakla da su prvi put u Prijedoru, mada saradnja prijedorskog i šamačkog drutšva postoji već više godina.
„Mladi žele da se vide i da se druže i ovo je bila idealna prilika da uzvratimo gostovanje Prijedorčanima i nismo se pokajali jer je veče bilo predivno, prepuno mladosti i energije koja nam je uvijek potrebna“, kazala je Nagradićeva. Predsjednik KUD „2. Oktobar“ iz Žitišta Mane Dubajić je potvrdio je da oko 150 članova društva njeguje melos svih naroda bivše i susjednih države i sa velikom radošću su se odazvali pozivu da dođu u goste prijateljima i predstave se prijedorskoj publici.
Na repertoaru su ove večeri bile banatske, vranjanske, glamočke, kao i igre iz Krajine, Leskovca i druge, na radost mnogobrojne publike u LJetnoj bašti. Prijedorsko kulturno ljeto se nastavlja 14. juna kada će ansambl Pozorišta Prijedor izvesti predstavu „Kvartet“ u Domu penzionera.
Tekst – Opština Prijedor
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.