„Ljeto na Sani“ na Televiziji Republike Srpske

059926

Potkozarje je juče bilo u znaku kulture, zabave i narodnog stvaralaštva. Naime, nakon dužeg vremena, naša televizijska kuća danas je prenosila kulturnu manifestaciju „Ljeto na Sani“.

Prijedor je juče bio u znaku manifestacije „Ljeto na Sani“, na kojoj je mnoštvo učesnika predstavilo kulturni život grada Prijedora tokom ovog ljeta, ali i sve ono po čemu je grad Prijedor prepoznatljiv. Bogat kulturno-umjetnički program, ali i lijepo vrijeme, privukli su na obale Sane brojne posjetioce.

Ova manifestacija, po riječima učesnika, predstavlja važan iskorak u predstavljanju kulturno-turističkih resursa grada Prijedora.

Olivera Brdar, sekretar KUD-a „Milan Egić“ iz Brezičana, kaže da je to veoma bitan pomak, jer ovakve emisije doprinose bogatstvu turističke ponude. „To je odlična ideja i svakako treba da se nastavi“, kaže Brdar.

„Јa bih željela da svake godine bude ovako, da bude manifestacija koja promoviše sve što Grad Prijedor može da ponudi“, poručila je Amira Ganić, direktorka Turističke organizacije.

Saradnja naše televizijske kuće sa Gradom Prijedor je nastavljena, a današnja kulturna manifestacija samo je najbolja potvrda toga.

Stručni saradnik za nauku i kulturu Grada Prijedoram Zoran Stanić, zahvalio se u ime grada Prijedora RTRS-u na stalnoj saradnji tokom godine. „Ovo je kruna jedne saradnje i veoma je značajan za popularizaciju i kulture i turizma, i za sve građane Grada Prijedora“, kaže Stanić.

Jučerašnju manifestaciju obogatili su i prijedorski padobranci, koji su publiku i televizijske gledaoce obradovali, skočivši u rijeku Sanu.

Manifestacija „Ljeto na Sani“, kako je rečeno, biće nastavljena i narednih godina, a saradnja RTRS-a i Grada Prijedora, kako je rečeno, ni u budućnosti neće izostati.

Izvor: RTRS

Comments are closed.