Malešević na otvaranju 43. Književnih susreta na Kozari

kozari

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević večeras će u Prijedoru prisustvovati svečanom otvaranju 43. Književnih susreta na Kozari.

Susrete će otvoriti predsjednik Organizacionog odbora Marko Pavić, a svečano otvaranje biće posvećeno Branku Ćopiću, najavljeno je iz prijedorske Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“.

U okviru programa pod nazovom „Kozara Ćopiću“ predsjednik žirija ovogodišnjih Susreta Dragan Jovanović Danilov pročitaće obrazloženje i zvanično proglasiti pjesnika Nikolu Vujčića za dobitnika nagrade „Skender Kulenović“.

U programu će učestvovati književnici LJubivoje Ršumović, Moša Odalović, Dragan Jovanović Danilov, Đorđo Sladoje, Miroslav Maksimović, Milosav Tešić, Dejan Aleksić, Zlata Kocić i Predrag Bjelošević, te laureat ovogodišnjih Susreta.

Nastupiće i glumac Pozorišta Prijedor Dean Batoz, Kulturno-umjetničko društvo „Milan Egić“ iz Brezičana, glumac iz Šapca Zoran Karajić, glumica i pjevačica iz Beograda Kristina Savić i jedan učenik Osnovne škole „Branko Ćopić“ Prijedor.

U okviru svečanog otvaranja 43. književnih susreta, Narodna biblioteka „Ćirilo i Metodije“ priređuje izložbu povodom 100 godina od rođenja Branka Ćopića pod nazivom „Mala moja iz …“.

Susreti se otvaraju večeras u 20.00 časova u Pozorištu Prijedor, a završavaju sutra tradicionalnom manifestacijom Veče laureata koja će biti održana u „Galeriji `96“ s početkom u 20.00 časova.

Na centralnoj manifestaciji sutra na Kozari laureatu Nikoli Vujčiću biće uručena nagrada „Skender Kulenović“ koju prati novčani iznos od 3.000 KM, a odluku je donio žiri u sastavu predsjedavajući Dragan Jovanović Danilov i članovi Milanka Babić i Mošo Odalović.

Organizator i generalni pokrovitelj Susreta je grad Prijedor, saorganizatori su grad Banjaluka i opštine Laktaši, Srbac, Gradiška, Kostajnica, Novi Grad i Kozarska Dubica, pokrovitelj Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a sponzor kompanija „Arselor Mital Prijedor“.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.