MayDay 2010-Drugo veče nastupali Letu Štuke, DBAU i Moynemonic

Drugo veče tradicionalnog festivala „MayDay“ nastupali su najmlađi učesnici „Moynemonic“ iz Prijedora, njihove već dokazane kolege iz grupe „DBAU“ i sarajevski bend „Letu štuke“ kao glavni gost večeri. Mladi Prijedorčani iz „Moynemonica“ su zagrijali „pokisle“ gledaoce koji su potom mogli da uživaju u odličnoj svirci grupe „DBAU“ koja je izvela većinu pjesama sa aktuelnog albuma „Mašina“. Oni su napravili odličnu uvertiru za bend „Letu štuke“ koji je odsvirao svoje hitove i opravdao epitet zvijezda večeri.
I dok je Vukašin Brajić nastupao na Eurosongu sa pjesmom „Munje i grom“, autor te pjesme i frontmen „štuka“ Dino Šaran je sa svojim kolegama iz grupe Prijedorčanima predstavio „Minimalizam“, „Mjesto za dvoje“ i ostale hitove ovog sarajevskog sastava. Šaran je pohvalio organizaciju festivala i izrazio zadovoljstvo što je po prvi put nastupao u gradu na Sani. Iako je kiša pratila svirku gotovo čitavo vrijeme, to nije spriječilo oko 700 posjetilaca da uživaju u prostoru „Ljetne bašte“ koje je nekada važilo za kultno okupljalište prijedorske omladine.
Nadamo se da će u novom sjaju ovaj objekat uspjeti da dostigne nekadašnju slavu. Inače, opština Prijedor je za obnovu objekta „Ljetne bašte“ izdvojila oko 400.000 KM. Kao završni dio „MayDay“ festivala biće priređena i izložba minijatura „MinimumMaksimum“, koju će Prijedorčani moći pogledati u prijedorskom pozorištu od 1. do 15. juna. Organizator ovogodišnjeg „MayDay“ festivala je Javna ustanova „Centar za prikazivanje filmova“ iz Prijedora, pod pokroviteljstvom opštine i Fondacije „MDGF“ UN. Producent i suorganizator je Društvo urbanih umjetnika „Manifest“ iz Prijedora.

Comments are closed.