MayDay 2010-Prvo veče nastupili Partibrejkersi, Tatoo i Motherfunky

Protekle večeri je u nedavno obnovljenom objektu „Ljetne bašte“ u Prijedoru održano prvo veče tradicionalnog festivala „MayDay“. Sinoć su nastupili mladi prijedorski bend „Motherfunky“, već afirmisana domaća grupa „Tatoo“ i glavne zvijezde večeri, rok grupa „Partibrejkers“ iz Beograda. Uprkos kiši koja je padala na samom početku programa, prvo veče „MayDay“ festivala je privuklo oko 1500 posjetilaca kojima je „Ljetna bašta“, nekada kultno mjesto prijedorske i omladine iz susjednih gradova, prvi put otvorila vrata.

Svi izvođači na sinoćnjem nastupu dali su svoj maksimalni doprinos da veče uprkos nešto lošijem vremenu protekne u odličnoj atmosferi pa možemo slobodno reći da je opština Prijedor napravila pravi potez kada je odlučila da „Ljetnu baštu“ vrati tamo gdje ona pripada, omladini i svim građanima Prijedora. Mogli su se vidjeti ne samo mladi već i pripadnici nešto starije generacije kojima su i „Partibrejkersi“ i „Ljetna bašta“ ostali u srcu.

Treba reći da je bio primjetan i veći broj onih koji su na nezvanično otvaranje ovog prostora stigli iz Banja Luke, Kozarske Dubice, Novog Grada. Načelnik opštine Marko Pavić, koji je sa saradnicima prisustvovao velikom dijelu sinočnjeg programa, je izrazio zadovoljstvo što je opština „pogodila sadržaj“ i obnovila ovo mjesto, gdje će omladina moći da se okuplja i realizuje svoje projekte. „Prepustili smo mladima da organizuju ovaj festival, a ovo je samo jedan od sadržaja koji će biti realizovan u ovom višenamjenskom objektu kulture sa otvorenom scenom“, rekao je Pavić.
On je dodao da je u obnovu „Ljetne bašte“, koja još zvanično nije otvorena, ali su radovi završeni, uloženo oko 400.000 KM što, kako je naveo, i nisu velika sredstva kada je riječ o ovakvom objektu za mlade. Inače, „Ljetna bašta“ će djelovati u okviru prijedorske Javne ustanove „Centar za prikazivanje filmova“. U subotu uveče, druge večeri ovog majskog festivala nastupiće mladi Prijedorčani „Moynemonic“, grupa „DBAU“, još jedan već afirmisani bend iz grada na Sani, te bend „Letu štuke“ iz Sarajeva.
U okviru festivala biće organizovana i izložba minijatura „MinimumMaksimum“, koju će Prijedorčani moći pogledati u prijedorskom pozorištu od 1. do 15. juna. Organizator ovogodišnjeg „Mej Dej“ festivala je Javna ustanova „Centar za prikazivanje filmova“ iz Prijedora, pod pokroviteljstvom opštine i Fondacije „MDGF“ UN. Producent i suorganizator je Društvo urbanih umjetnika „Manifest“ iz Prijedora.Comments are closed.