„Miholjsko ljeto“ od 10. do 14. oktobra 2020. godine

Dragi prijatelji,

Poslije nekoliko mjeseci pauze prouzrokovanih kovid epidemijom, konačno neke od naših aktivnosti možemo prezentovati i podijeliti sa našim sugrađanima.

Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor, zajedno sa prijateljima, organizuje manifestaciju „Miholjsko ljeto“!

Manifestacija traje od 10. do 14. oktobra 2020. godine i obuhvata različite programe i aktivnosti.

U subotu, 10. oktobra, u sali Zavoda za izgradnju grada biće održana tribina „Odužimo dug“ potaknuta inicijativom Udruženja da se u Prijedoru podigne spomenik solunskim dobrovoljcima. Kratko predavanje tim povodom održaće Dejan Karlica, profesor istorije u prijedorskoj gimnaziji i član Udruženja, a u umjetničkom dijelu programa nastupiće Muška pjevačka grupa Udruženja.

Miholjdan je slava Udruženja za očuvanje tradicije koja će ove godine biti obilježena u skladu sa epidemiološkim mjerama u krugu članova Udruženja.

Sa velikom zahvalnošću gradu Prijedoru, gradonačelniku gospodinu Milenku Đakoviću i gradskoj upravi koji su obezbjedili potrebna finansijska sredstva, u organizaciji Udruženja za očuvanje tradicije, grad Prijedor Vam poklanja koncert Beogradskog omladinskog narodnog orkestra Radio televizije Srbije kojim rukovodi maestro Slavko Mitrović Cale, koji će se održati u prijedorskom pozorištu u utorak, 13. oktobra, sa početkom u 19 časova.

Ulaz je slobodan ali ograničen na 80 ljudi u skladu sa epidemiološkim propisima. U želji da brojni ljubitelji umjetnosti, zbog ovog nužnog limita, ne ostanu uskraćeni za zadovoljstvo da čuju ovaj muzički praznik, obezbjedili smo uz podršku gradske uprave i Radio kluba Kozara Livestream prenos koncerta koji ćete moći gledati preko interneta, između ostalih i na stranici Udruženja.

U srijedu će biti održan masterklas harmonike na kojem će maestro Mitrović svoje sviračko znanje i iskustvo podijeliti sa mladim i afirmisanim prijedorskim harmonikašima.

Da nas Bog dragi čuva, i sveti Kirijak Otšelnik! Da ove nevolje što prije prođu i da uskoro imamo ponovo što više igre, pjesme i radosti.

Comments are closed.