Mrakovica-Otvorena osma Likovna kolonija Sreten Stojanović

Sinoć je na Mrakovici otvorena osma Likovna kolonija „Sreten Stojanović“, na kojoj će narednih osam dana stvarati osam slikara iz Novog Sada, Niša, Slatine kod Banjaluke i Prijedora.

U radu osmog saziva kolonije na Mrakovici učestvovaće akademski slikari Goran Despotovski, Ljubomir Vučinić, Vlada Rančić i Milica Maslać iz Novog Sada, Katarina Đorđević iz Niša, Srđan Kosić iz Slatine kod Banjaluke, Andrea Krnetić iz Prijedora, a sa njima će slikati i selektor kolonije Zoran Radonjić iz Prijedora.

Selektor kolonije akademski slikar Zoran Radonjić je potvrdio da je prioritet u izboru učesnika kolonije bila biografija i kvalitet radova umjetnika. On je rekao da nije postojao određeni koncept koji bi povezivao umjetnike da imaju isti način izražavanja.

Radovi nastali na Kozari, vječnoj inspiraciji književnika slikara i drugih umjetnika, biće izloženi u Muzeju Kozare u Prijedoru, na izložbi koja će biti otvorena u septembru povodom jubilarnih 40. Književnih susreta na Kozari.

Tokom trajanja likovne kolonije u Muzeju Kozare će 10. avgusta biti otvorena izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika Prijedora.
SRNA

Comments are closed.