Muzej Kozare Prijedor: Otvorena izložba „Pejsaži“ Zorana Radonjića

izlozba pejsazi-zoran radonjic 1Izložba „Pejsaži“ akademskog slikara Zorana Radonjića iz Prijedora otvorena je u Muzeju Kozare u Prijedoru.

Direktor Muzeja Kozare Milenko Radivojac rekao je da će 20 ulja na platnu, snažnog gesta i kolorita, u izložbenom prostoru ove ustanove ostati do kraja januara iduće godine.

„Ovi ekspresivni pejsaži nikoga neće ostaviti ravnodušnim“, naglasio je Radivojac otvarajući izložbu.

izlozba pejsazi-zoran radonjic 2On je istakao da je Radonjić svestran umjetnik koji je, pored likovnog stvaralaštva i vođenja škole slikanja, autor više kratkih, dokumentarnih filmova, putopisnih serijala i igranih filmova za djecu.

„Muzej Kozare sa Radonjićem ima posebne emotivne veze, jer je on prvi čovjek na Balkanu koji je u civilu služio vojni rok, a služio ga je upravo u ovoj ustanovi“, dodao je Radivojac.

izlozba pejsazi-zoran radonjic 3U okviru izložbe „Pejsaži“ u subotu je u Muzeju Kozare premijerno prikazan putopisno-dokumentarni film „Ukrajina“ Zorana Radonjića i Darka Atlagića.

Zoran Radonjić završio je Akademiju umjetnosti u Novom Sadu 1999. godine u klasi profesora Dušana Todorovića, a magistrirao kod istog profesora pet godina kasnije. Imao je sedam samostalnih i 13 kolektivnih izložbi u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Srbiji i Sloveniji.
Tekst – SRNA
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.