Nagrade za najbolje u akciji Uredi svoj vrt

Svečanim prijemom za nagrađene danas je u Prijedoru završena akcija „Uredi svoj vrt“, u kojoj je za izbor najljepše uređenog dvorišta, balkona i školskog dvorišta, te najljepše uređenog prostora oko stambenih zgrada učestvovalo 29 kandidata.

Nagrađenima u sve tri kategorije pripale su diplome i novčane nagrade od po 300, 200 i 100 KM.

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić, uručujući diplome i novčane nagrade, zahvalio se svim učesnicima što su svojim trudom doprinijeli da prijedorska dvorišta i balkoni izgledaju lijepo i uredno.

„Opština već jedanaestu godinu podržava ovu akciju, a rezultati su vidljivi jer je uređenih dvorišta i balkona, pa i školskih dvorišta, sve više. Ljudi koji su danas nagrađeni potrudili su se da njihova životna sredina izgleda lijepo i uredno, pa su tako doprinijeli ljepšem izgledu grada“, rekao je Pavić.

Porodici Bahre i Zijada Mešinovića iz Kamičana pripalo je, prema mišljenju stručne komisije, prvo mjesto u kategoriji najljepše uređeno dvorište, dok su drugo i treće mjesto osvojili Duško Topić iz Prijedora i Amira Jakupović iz Ćele.

„Da bi održavala dvorište ustajem svako ujutro u pet časova i treba mi više od dva časa da zalijem sve biljke i cvijeće. Osim brige, potrebna je i ljubav prema cvijeću i prirodi“, rekla je nagrađena Bahra Mešinović.

Priznanje za najljepši balkon dobila je Davorka Bjelajac iz Tukova, dok su drugo i treće mjesto osvojili balkoni Rade Janjetović i Slave Došen iz Prijedora.

Prva nagrada za najljepše školsko dvorište pripala je Osnovnoj školi „Branko Ćopić“, drugo OŠ „Branko Radičević“ iz Ćele, dok je treće mjesto zauzela OŠ „Vuk Karadžić“ iz Omarske.

U kategoriji najljepše uređenog prostora oko stambenih zgrada nagrada -kosilica pripala je zajednici etažnih vlasnika u Ulici Drage Lukića u Ljubiji.

Izvor: Nezavisne novine

Comments are closed.