Nagrađene Zlatne ruke Potkozarja

zlatne1

Proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada i priznanja u Prijedoru je večeras zvanično zatvorena deseta jubilarna etno izložba „Zlatne ruke Potkozarja“.

U kategoriji najoriginalniji eksponat prvo mjesto osvojila je višestruko nagrađivani izlagač Milka Miljković za kerani milje, drugo mjesto Udruženje žena „Donja Puharska“ za ručno izrađen stolnjak tehnikom toledo i nec, a treće šivena interaktivna slikovnica „Tiha knjiga“ Anđe Mijić.

U kategoriji najljepše uređeni štand nagradu je ove godine osvojilo Kolo srpskih sestara Prijedor.

Priznanja su pratile novčane nagrade od 250, 150 i 100 KM za prva tri najoriginalnija eksponata odnosno 100 KM za najuređeniji štand.

zlatne2

Komisija u sastavu arheolog Milenko Radivojac, novinar Stana Marinović i likovni umjetnik Mesud Hodžić dodijelila je tri posebna priznanja, i to Radoslavu Starčeviću za izradu tradicionalnih muzičkih instrumenata, Dejani Vujnović za ručno izrađeni nakit i Udruženju žena „Crvena ruža“ iz Gradiške za ručno oslikani kuhinjski set.

Desete, jubilarne „Zlatne ruke Potkozarja“ u okviru Prijedorskog kulturnog ljeta 2016. organizovala je Turistička organizacija grada Prijedora. Okupile su sedam udruženja, dvije domaće radinosti, prijedorsku kancelariju Privredne komore Republike Srpske i 30-ak pojedinaca koji se bave izradom rukotvorina i suvenira.

Autor: SRNA

Comments are closed.