Nagrađeni učesnici likovne radionice-mladom Prijedorčaninu drugo mjesto

Pomoćnik ministra prosvjete i kulture za resor kulture Republike Srpske Irena Soldat-Vujanović juče je u izložbenom prostoru „Koraci“ u ovom ministarstvu uručila nagrade i priznanja za 20 učesnika treće Likovne radionice.
„Čast mi je što mogu ovolikom broju mladih učenika koji dolaze iz svih opština RS da uručim ova priznanja“, istakla je ona i napomenula da je bitan rad nastavnika sa ovim mladim talentima.
Prvo mjesto i novčanu nagradu od 600 KM osvojio je Bojan Mihajlović iz Banjaluke za rad „Mrtva priroda“.
Drugo mjesto i nagrade od po 400 KM dobili su Ivana Beratović iz Gacka i Zoran Lužija iz Prijedora, a treće mjesto i po 200 KM osvojili su Maja Kapetinić iz Bileće, Marija Ristanović iz Zvornika i Aleksandra Pešta iz Teslića.
„Cilj ove radionice jeste da omogućimo učenicima, studentima i nedovoljno afirmisanim umjetnicima prostor gdje će oni moći da izlože svoje radove, da pokažu šta znaju i da na neki način dobiju priznanje za svoj rad“, istakla je Spomenka Miljković, službenik za odnose sa javnošću Ministarstva prosvjete i kulture RS.
Likovnu radionicu „Koraci“ Ministarstvo organizuje u saradnji sa Akademijom umjetnosti Univerziteta u Banjaluci već treći put, koja je okupila 20 mladih stvaralaca iz cijele RS.
SRNA-Nezavisne novine

Comments are closed.