Najljepši stihovi o pravoslavlju

Učenica drugog razreda prijedorske Gimnazije „Sveti Sava“ Ana Kesar, dobitnik je prve nagrade na Svetosavskom konkursu za najbolji literarni i likovni rad, koji je raspisalo Društvo „Sveti Sava“ iz Beograda u saradnji sa Ministarstvom vjera Republike Srbije.

– Izuzetna mi je čast što sam dobila ovo priznanje, jer je konkurencija bila velika, kao i broj kvalitetnih radova – kazala je Kesarova.

Ona se na konkurs prijavila sa pjesmom o svetom Savi, gdje je sve mlade ljude pozvala da se odreknu materijalnih i da se okrenu nekim duhovnim vrijednostima, kao što je uradio i sveti Sava. Osim diplome i novčane nagrade, Ana je dobila i komplet knjiga, koje je već gotovo sve pročitala.

– Ovo mi nije prva nagrada, već sam dobila 14 nagrada na raznim takmičenjima u pisanju literarnih radova, ali mi je ova nekako najdraža, jer je riječ o prvom srpskom prosvjetitelju čije ime nosi i moja škola – kazala je Kesarova.

Ona je dodala da ovo priznanje dijeli sa svojom profesorkom književnosti Spomenkom Vučićević, koja je donijela konkurs i podržala je da se kandiduje i kvalitetno pripremi svoj literarni rad.

– Uspjesi naših učenika su uvijek i naši uspjesi, koji se ponekad i ne vidi. Ovakve prestižne nagrade su rezultat našeg zajedničkog rada – kazala je Vučićevićeva.

Spomenka Vučićević ističe da je Anin uspjeh još značajniji ako se zna da je tema život i ra­d svetog Save uvijek inspirativna, te da se na konkurs prijavio više stotina učenika osnovnih i srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.