Narodna biblioteka „Ćirilo i Metodije“: Poklon knjige norveških autora

srna-knjige norveskih autoraNarodnoj biblioteci „Ćirilo i Metodije“ danas su darovane knjige norveških autora koje je gradonačelniku Prijedora Marku Paviću prilikom jedne od svojih posjeta ovom gradu uručio bivši ambasador Kraljevine Norveške Jan Bratu.

„Vrijeme je darivanja, te smo se odlučili da ovaj vrijedan poklon bivšeg ambasadora Norveške uručimo gradskoj biblioteci i time upotpunimo postojeći knjižni fond naslovima norveških pisaca do kojih se inače rijetko može doći“, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Prijedora.

Direktorica biblioteke Mara Ećim rekla je da se radi o autorima sa kojima se susreće svakodnevno.

„Mi imamo jedan broj norveških autora, a ovih tridesetak novih naslova će upotpuniti zbirku norveške literature na radost naših čitalaca“, kazala je Ećimova ističući da ova ustanova ima dobru saradnju sa lokalnom zajednicom.

Narodna biblioteka „Ćirilo i Metodije“ Prijedor ima oko 1.800 članova i oko 55.000 bibliotečkih jedinica, a, pored nastojanja da omasove članstvo, nastoje i da dobiju vlastiti prostor budući da su već decenijama podstanari Muzeja Kozare i nemaju adekvatne uslove za rad.
SRNA

Comments are closed.