Nove knjige na policama

Narodna biblioteka „Ćirilo i Metodije“ je poslije završenog mjeseca knjige i sajmova knjiga i Banjoj Luci i Beogradu bogatija za oko 250 novih naslova.

Direktor biblioteke Snežana Ðikić istakla je da je biblioteka na 54. sajmu knjiga u Beogradu kupila 80 knjiga, odnosno 47 naslova za potrebe Gradske čitaonice i pozajmnih odjeljenja ove biblioteke, za šta je izdvojeno oko hiljadu maraka.

– Zbog već poznate situacije, uslovljene ekonomskom krizom, raspolagali smo skromnim sredstvima za obnovu knjižnog fonda, obezbijeđenim samo iz opštinskog buyeta – rekla je Ðikićeva.

Ona je dodala da je, od novih izdanja, najviše naslova iz oblasti stručne literature, koja je namijenjena za čitaonicu. Riječ je o knjigama iz oblasti prava, medicine, informacionih tehnologija, umjetnosti i arhitekture, kao i beletristike. Ðikićeva je istakla da je ostatak naslova nabavljen na banjolučkom sajmu, kao i prilikom promocije izdavačke kuće „Vaša knjiga“ u Prijedoru, za šta je izdvojeno oko dvije i po hiljade maraka.

Glas Srpske

Comments are closed.