Odigrana gostujuća predstava „Ko je ovde idiot“

kojeovdeidiot

U Pozorištu Prijedor sinoć je odigrana gostujuća predstava “Ko je ovde idiot” u izvođenju Milana Kalinića i Srđana Ivanovića.

Komedija govori o stanju u Rusiji, gdje su prije vjenčanja morale da se uzmu brojne potvrde, između ostalog i od psihijatra. Radnja počinje kada budući mladoženja, poslije burne momačke večeri, odlazi kod psihijatra po jednu takvu potvrdu.

Milan Kalinić koji glumi budućeg mladoženju priznao nam je da je oduševljen reakcijom publike, ali i gostoprimstvom prvih ljudi Pozorišta Prijedor, te najavio da će ih publika u Prijedoru uskoro ponovo vidjeti sa novim predstavama.

U predstavi je na humorističan način prikazan segment iz svakodnevnog života, diskretno prožet oslikavanjem dobro znanih likova iz političkog života, kao i stavljanje publike u ulogu ostalih aktera predstave.

To je bila idealna prilika da neki Prijedorčani ovu predstavu zapamte po svom nenamjernom učešću u istoj.

Srđan Ivanović koji u predstavi igra ulogu psihijatra rekao je da su prvi put u gradu na Sani i da se sa publikom kakva je prijedorska rijetko sreću. Predstava “Ko je ovde idiot” rađena je po tekstu Muze Pavlove, a u adaptaciji i režiji Milana Kalinića i Srđana Ivanovića. Izvodi se već 14 godina.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.