Održan koncert Razigrana mladost

U Sportskoj dvorani „Mladost“ u Prijedoru u četvrtak uveče je priređen već tradicionalni koncert pod nazivom „Razigrana mladost“ na kojem je nastupilo oko 300 izvođača iz mlađih folklornih grupa kulturno-umjetničkih društava i škola iz Prijedora, Banjaluke i Dubovika. Sekretar Srpskog kulturno-umjetničkog društva „Dr Mladen Stojanović“ iz Prijedora Nebojša Aleksić je sinoć potvrdio da je ovo društvo domaćin i organizator ove smotre folklora već osmu godinu. 

„Ovakvi koncerti imaju posebnu draž jer se publici predstavljaju najmlađe uzrasne kategorije, a nekima od njih je ovo i prvi javni nastup“, rekao je Aleksić i dodao da je ovaj koncert osmišljen radi popularizacije i afirmacije folklora kod mladih ljudi, te da društva predstave podmladak iz svojih škola folklora. Na koncertu su osim pet grupa poletaraca SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“, nastupili i mlađi članovi KUD-a „Kozara“ i KUD-a „Osman Džafić“ iz Prijedora, KUD-a „Omarska“ iz Omarske i CKUDM „Veselin Masleša“ iz Banjaluke. 

Publici su se predstavile i folklorne sekcije Udruženja Ukrajinaca „Veselka“ iz Trnopolja, kao i osnovnih škola „Desanka Maksimović“ iz Prijedora i „Branko Ćopić“ iz Dubovika. Svim učesnicima koncerta uručene su zahvalnice i prigodni pokloni. Publika koja je u potpunosti napunila prijedorsku dvoranu je mogla da uživa u dvočasovnom programu za koji su najzaslužniji oni najmlađi. Vrijedi napomenuti da je mnogima od njih nastup na ovom koncertu bio i prvo javno izvođenje.

Tako je folklorna sekcija škole iz Dubovika nastupila nakon samo 12 održanih proba. Dobro poznato načelo na mlađima svijet ostaje u potpunosti je došlo do svog izražaja. Pokrovitelj koncerta bio je načelnik opštine Prijedor Marko Pavić a sponzori AD „Mira“ i Mittal Rudnici Prijedor.

Comments are closed.