Održan koncert „Republici na dar“

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković poručio je okupljenima na svečanom koncertu organizovanom povodom Dana Republike Srpske da se raduju što dostojanstveno u miru i slobodi možemo da se podsjetimo na časne puteve ka slobodi naših boraca, kao i na svijetle staze kojima sada hodimo gradeći našu Republiku Srpsku.

„Ne znam da li u te tri riječi – naša Republika Srpska može da stane toliko radosti što slavimo njen 27. rođendan ili tuge što njeni najčasniji sinovi, očevi, kumovi i prijatelji koju ugradiše svoje živote u njene temelje, nisu sa nama“, rekao je Đaković obraćajući se prisutnima na svečanom koncertu održanom sinoć u gradskom pozorištu pod nazivom „Republici na dar“.

On je dodao da sve što radimo u njenom je interesu, jer kako je naglasio „ako ne bude bilo Republike Srpske, uzalud nam je sve drugo“.

„Stoga zbijmo redove i krenimo tim trasiranim stazama slobode ka izgradnji našeg grada i naše Republike – novih puteva, škola, infrastrukturnih objekata, otvaranju novih radnih mjesta i prije svega, porastu nataliteta da nas bude što više, da ne brinemo što nestajemo već da se radujemo novim životima i svjetlijoj budućnosti“, poručio je Đaković.

Na svečanom koncertu koji je povodom 9. januara – Dana Republike Srpske organizovala Gradska uprava Prijedor nastupili su lokalni solisti – soprani Aneta Šurlan, Milica Stijepić i Nevena Josić, bariton Boris Papak, uz klavirsku pratnju Sofije Kovačević i orkestar harmonika Muzičke škole „Savo Balaban“ te hor učenika Osnovne škole „Petar Kočić“.

Izvor: PrijedorGrad.org

Comments are closed.