Održan Organizacioni odbor 45. Književnih susreta na Kozari

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je juče na prvoj sjednici novog Organizacionog odbora Književnih susreta na Kozari, koji će se ovog septembra održati po 45. put, izjavio da ova prestižna manifestacija predstavlja brend ovog prostora oko kojeg se okupljaju sve opštine i gradovi oko Kozare, a gdje dolaze bardovi srpske pisane riječi.

„Plejada divnih ljudi je prošla kroz ove susrete, a prisustvovali su im mnogi građani i mnoge generacije sa područja Kozare i okolnih opština i gradova, kao i studenti i đaci sa ovih prostora“, rekao je Đaković.

On je naveo da su na dnevnom redu sjednice odbora bili izvještaj sa prošlogodišnjih susreta i finansijski plan za ovogodišnje susrete, kao i izbor žirija.

„Vjerujem da će manifestacija zadržati nivo na kojem je bila i dosad, da će se odazvati najveći živi pjesnici i književnici sa srpskih prostora, a da će im Kozara biti dobar domaćin“, dodao je Đaković.

On je podsjetio da su uz grad Prijedor suorganizatori manifestacije i Banjaluka, Gradiška, Srbac, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica i Oštra Luka, a da je grad Prijedor najveći finansijer manifestacije koja zaslužuje najviše epitete na polju kulture Republike Srpske.

U budžetu grada za 2017. godinu 48.000 KM predviđeno je za Književne susrete na Kozari, dok su grantovi Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te susjednih lokalnih zajednica i ostalih donatora po 8.000 KM.

Autor: PrijedorGrad.org

Comments are closed.