Održan završni koncert najstarijeg KUD-a

14-Prijedor---od-oko-500-clanova-nastupilo-350

Srpsko kulturno-umjetničko društvo /SKUD/ „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor tradicionalnim završnim koncertom u punoj sali Sportske dvorane „Mladost“ u Prijedoru obilježilo je kraj sezone i predstavilo sugrađanima rad folklornih sekcija i orkestra.

14-Prijedor---Dejan-Karlica

Potpredsjednik društva Dejan Karlica rekao je da SKUD „Doktor Mladen Stojanović“ ima oko 500 članova od kojih je sinoć nastupilo oko 350 gdje su se kroz deset igara predstavile sve folklorne grupe – od najmlađih do najstarijih i od rekreativaca preko amatera do profesionalaca.

14-Prijedor---mladja-folklorna-grupa

„Ovo je posebno svečan momenat jer se odlukom upravnog odbora dodjeljuje najviše priznanje koje društvo dodjeljuje zaslužnim ličnostima. Poveljom počasnog člana od sada je ovjenčan dugogodišnji i doskorašnji predsjednik društva Vladimir Krčkovski“, naveo je Karlica.

14-Prijedor---Ranka-Sormaz-(kratke-kose)-u-SKUD-u-ima-i-sina-i-unuku

On je najavio moguća gostovanja za početak naredne sezone.

„Imamo neke pozive za koje se nadamo da će se realizovati na jesen. Riječ je o Njemačkoj i Mađarskoj, a imamo i veliku želju da organizujemo koncert u Beogradu. To su zasad neki neki od planova“, dodao je Karlica.

14-Prijedor---zavrsni-koncert-SKUD-a-Doktor-Mladen-Stojanovic

U gradu na Sani 1885. godine osnovano je Srpsko pravoslavno crkveno pjevačko društvo „Vila“ koje je nakon Drugog svjetskog rata ponijelo ime proslavljenog narodnog heroja sa Kozare.

14-Prijedor---Sportska-dvorabna-Mladost

Društvo se ponosi jubilejom 130 godina koji je lani obilježilo čitavim nizom manifestacija, a kuriozitet je da, na primjer, porodica Šormaz učestvuje u radu društva kroz svoje tri generacije. Ranka je najstarija i igra folklor u rekreativnoj grupi, njen sin Željko je koreograf i muzičar, a unuka Mia ima osam godina i igra folklor u jednoj od mlađih grupa.

Autor: SRNA

Comments are closed.